pátek 7. února 2014

Z dnešní obhlídky zahrady jsem si odnesla tři poznatky.
Ten první je, že tráva roste i tam, kde jsme ji nezaseli. Tudíž se stává plevelem. Plevel, nejen v podobě trávy, má v dnešní době sezónu celoroční. Na jaře budu potřebovat srp a pak teprve ostatní nářadí.
Krtek si nejspíš myslí, že jak mají v Číně rok koně, tak tady je rok krtka. Pod heslem Krtci všech zemí spojte se! uspořádal v naší vsi mezinárodní konferenci, typovala bych název "Ryjeme v jakémkoliv terénu, na skladbě půdy nezáleží". Letos nejen naše zahrada, ale všechny zahrady ve vsi, vypadají jak po soustředěném kobercovém náletu. Soused konstatoval, že než chráněného krtka na zahradě, to raději stádo nechráněných divočáků. Ty stačí vyhnat a domluvit se s myslivci. Na krtka ani myslivec neplatí. Ochránci přírody evidentně podcenili rozmnožovací schopnosti krtka, když jej prohlásili za chráněné zvíře.
Třetí rána je, že omítka na budově kravína, která jak jsem si naivně myslela opadá sama, sama neopadala. Na jaře mě tedy čeká nejspíš majzlík a kladívko. Chemik sice tvrdí, že je to zbytečné, když budova půjde stejně k zemi a zůstane jen zeď směrem do zahrady a to taky ne v celé výšce. Ale tvrdí to už čtyři sezóny a pokrok nevidět.
Suma sumárum mě čeká těžké jaro a náročné léto. A do toho léčitelka sdělila chemikovi, že má nejspíš břišní kýlu a má se tedy vyhýbat těžké práci. Jdu sepsat seznam lehkých prací, které chemik může provádět i s touto lehkou indispozicí.  Mužského nelze nechat zahálet, musí se mu najít zábava, která přinese užitek i vám. Mé motto je známé. "Kdo si hraje, nezlobí"...

Foto "Jedna mimo téma, koupelnová"

Žádné komentáře: